Bilde

Fryd Brie pepper

Fryd Brie med pepper er tilsatt ekstra fløte og hel grønn pepper fra Madagaskar. Dette gir en spennende og annerledes Brie. Ostens konsistens gjør den enkel å skjære, og derfor passer den utmerket på ferskt brød eller baguetter.

Den friske peppersmaken gjør osten god i kombinasjon med eplebiter, tørket aprikos og spekemat. Eller hva med å bruke den i en pai neste gang?

Ingredienser:
Pasteurisert melk og fløte, grønn pepper, salt, løpe og surhetsregulerende middel (kalsiumklorid).

Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1655 kJ (400 kcal), fett 36 g, karbohydrat 0 g, protein 19 g

Pakning: 150 g og 2 kg

Produsent:
TINE Meieriet Dovre ligger ved E6 mellom Dovrefjell og Rondane. Meieriet tar i mot om lag 1,6 millioner liter melk pr år fra 240 produsenter i Lesja og Dovre kommune. Hovedproduksjonen er hvitmuggost.

Bilde

Fryd Royal Blue

Royal Blue er en mild blåmuggost med lite innvendig mugg. Ostens smak og myke konsistens appellerer spesielt til nybegynnere på blåmuggost.

Osten egner seg som pålegg. Prøv gjerne osten på brød med skinke og litt salat. Eller hva med å servere denne osten som dessert neste gang sammen med pære og nøtter?

Legg osten i romtemperatur én time før den spises - da smaker den mer.

Ingredienser:
Pasteurisert melk og fløte, salt og løpe

Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1866 kJ (452 kcal), fett 44 g, karbohydrat 0 g, protein 14 g, salt 1,5 g

Pakning: 170 g og 900 g

Produsent:
TINE Meieriet Selbu ligger i Selbu kommune i Sør-Trøndelag. Meieriet driver produksjon av blåmuggost og salatost. Anlegget produserer ca. 700 tonn per år.

Bilde

Fryd Crème kirsebær

Fryd Crème kirsebær er en myk smelteost laget av hvitost. Smaken er mild med en anelse av kirsebær. Ostens konsistens gjør at den må skjæres med kniv.

Fryd Crème kirsebær egner seg ypperlig på ostefatet, som dessert, snacks og til snitter og kanapéer. Osten passer også som turmat da den kan klare seg lenge uten kjøling.

Denne osten het tidligere Crème Chérie kirsebær.

Ingredienser:
Hvitost, vann, melkefett, smeltesalt (natriumpolyfosfat og dinatriumdifosfat), surhetsregulerende middel (sitronsyre), gelatin og aroma

Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1385 kJ (335 kcal), fett 31 g, karbohydrat 0 g, protein 14 g, salt 2,2 g

Pakning: 150 g og 1,5 kg

Produsent:
TINE Meieriet Tretten ligger tre mil nord for Lillehammer i Øyer kommune. Meieriet driver produksjon av ulike produkter men har spesialisert seg på smelteost innen osteproduksjon.

Bilde

Fryd Blå Auvergne

Denne smaksrike osten produseres i Auvergne i Frankrike, og lagres på tradisjonelt vis i fuktige kjellere. Dette gir en markant og litt skarp smak.

Et A.O.C. stempel følger osten og er en garanti for produksjon i en gitt region etter strenge produksjonsmetoder.

Ostens konsistens gjør den egnet til matlaging. Den blir til en god pastasaus med kremfløte, og en frisk dipp sammen med rømme. Osten gir også en god avslutning på et måltid sammen med frukt, nøtter og honning.  

Ingredienser:
Pasteurisert melk, salt, syrekultur og muggkultur (penicillium roquforti).

Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1389 kJ (332 kcal), fett 28 g, karbohydrat 0,6 g, protein 21 g.

Pakning: 125 g

Produsent:
Produsenten La Société Laitière de Laqueuille ligger i Saint Julien Puy Lavèze sør i de sentrale delene av Frankrike. Regionen Auvergne har lange tradisjoner på produksjon av Roquefort og annen blåmuggost. Den spesielle modningsmetoden til osten stammer fra midten av 1800-tallet da en fransk ostemaker begynte å modne ost i huler i fjellene. Hovedproduksjonen er blåmuggost laget av både ku- og sauemelk.

Bilde

Fryd Brie

Fryd Brie er enkel å skjære, og derfor passer den utmerket på ferskt brød eller baguetter.  Den friske og syrlige smaken gjør Fryd Brie god i kombinasjon med skinke og salami eller søte bær, som for eksempel jordbær. Prøv gjerne osten sammen med honning og kremet balsamico. Eller hva med å bruke den på pizzaen din neste gang? 

Ingredienser:
Pasteurisert melk og fløte, salt, løpe og surhetsregulerende middel (kalsiumklorid).

Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1490 kJ (360 kcal), fett 32 g, karbohydrat 0 g, protein 18 g.

Pakning: 150 g og 2 kg

Produsent:
TINE Meieriet Dovre ligger ved E6 mellom Dovrefjell og Rondane. Meieriet tar i mot om lag 1,6 millioner liter melk pr år fra 240 produsenter i Lesja og Dovre kommune. Hovedproduksjonen er hvitmuggost.

Bilde

Fryd Crème aprikos

Fryd Crème aprikos er en halvfast smelteost laget av hvitost. Osten er kremet og mild med smak og biter av aprikos. Dette er en ost de fleste vil like.

Fryd Crème aprikos egner seg ypperlig på ostefatet, som dessert, snacks og til snitter og kanapéer. Osten passer også som turmat da den kan klare seg lenge uten kjøling.

Ingredienser:
Hvitost, vann, melkefett, aprikoser, smeltesalt (natriumpolyfosfat og dinatriumdifosfat), surhetsregulerende middel (sitronsyre), gelatin, antioksidant (svoveldioksid) og aroma

Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1370 kJ (331 kcal), fett 29 g, karbohydrat 2,0 g, protein 15 g, salt 2,0 g

Pakning: 150 g

Produsent:
TINE Meieriet Tretten ligger tre mil nord for Lillehammer i Øyer kommune. Meieriet driver produksjon av ulike produkter men har spesialisert seg på smelteost innen osteproduksjon.

Bilde

Fryd Crème pepper

Fryd Crème pepper er en halvfast smelteost laget av hvitost. Osten har en kremet konsistens med kraftig smak av grillet pepper. Dette er en ost de fleste vil like.

Fryd Crème pepper egner seg ypperlig på ostefatet, som dessert, snacks og til snitter og kanapéer. Osten passer også som turmat da den kan klare seg lenge uten kjøling.

Ingredienser:
Hvitost, vann, melkefett, smeltesalt (natriumpolyfosfat og dinatriumdifosfat), grillet pepper, surhetsregulerende middel (sitronsyre) og gelatin

Næringsinnhold per 100 g:
energi 1356 kJ (328 kcal), fett 30 g, karbohydrat 0,5 g, protein 14 g, salt 2,2 g

Pakning: 150 g

Produsent:
TINE Meieriet Tretten ligger tre mil nord for Lillehammer i Øyer kommune. Meieriet driver produksjon av ulike produkter men har spesialisert seg på smelteost innen osteproduksjon.